Nytt barnehageår, nye muligheter…

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Nytt barnehageår, nye muligheter…

Lysfest

Det går mot lysere tider! Det har vi feira i dag.

Vi har i årets første uke laget islykter og fryst vann i hansker, ballonger, bøtter og kar. Vi har også laga opptenningsbrikker av makuleringspapiret på kontoret. Barna har pynta hvert sitt glass med glitter og paljetter, som vi så har helt smelta stearinstumper i. Snedig gjenbruk og arti at foreldrene bidrar med så mange lysstumper.

Det ble en magisk morgen, og utover dagen dansa vi disco ute. Førskolebarna gikk på skitur til skogen og fikk prøve å kjøre barnesnøscooter selv. Vi har aka masse og laget flere islykter – med både blomster, marsvinbæsj, dinosaurer, griser og glitter i. Vi har flidd til dyra, bygd hundehus med utekassene og akemattene og spist selvbakte solboller. En deilig start på helga og året.

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Lysfest

Gården vår

Grise Fise og Grise Lise får også plommer.

På foreldremøte i starten av året hadde vi idèmyldring rundt årets tema «Gården vår», og mange gode forslag kom opp. Sammen med barnas undringer og interesser fletter vi temaet inn i hverdagen vår på varierte måter.

Vi lærer om gården og sykluser i gårdsdrift, dyra våre, fra jord til bord og tradisjoner og gjøremål i forhold til ulike årstider.

 

 

 

 

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Gården vår

Høst

Høsten er her, elgjakta er godt i gang og elgen er skutt.
Vi følger med på GPSen mens vi spiser kakskiv med brunost.
Etterpå skal vi smake på elghjertet :):)

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Høst

Vi fordyper oss i dyr

Vi har så mange dyr rundt oss! Insekter, amfibier, fugler, husdyr, ville dyr, fisk. Hvorfor har noen dyr hale? 2, 4, 6, 8, 1000-bein. Har noen dyr 3 bein? Holder fisken pusten under vann? Det sitter en fugl i rognebær-treet! Liker fuglene de sure bærene? Kan vi sanke fuglemat i naturen?

 Hva har skjedd med spissmusa?

Det er så mange ting å undre seg over. Og vi grubler, undrer oss, studerer og lager oss hypoteser og teorier. Noen ganger leser vi om dyrene i bøker, eller spør noen som vi tror kan svare oss på det vi lurer på.

Vi ser på skulpturer og bilder av dyr. Vi ser at voksne kunstnere har leika seg og laga fantasidyr. På foreldremøte utfordrer vi de fremmøtte til å lage en gris av materialer de får utdelt. I barnehagen har vi laget skulpturer i modelleire. Vi gleder oss til å fordype oss videre i temaet dyr.

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Vi fordyper oss i dyr

Skogen og trærne

Dette galleriet inneholder 27 bilder.

Hei alle sammen. Da er barnehageåret i gang, og hos oss er det full aktivitet for store og små. I år (2016) har vi SKOGEN og TRÆRNE som tema. Hva kan vi gjøre i skogen? Hva skjer med trærne i løpet av … Les videre

Flere gallerier | Kommentarer er skrudd av for Skogen og trærne