HØST 2018:
Høsten er godt i gang – elgjakta er også godt i gang og elgen er skutt.
Vi følger med på GPSen mens vi spiser kakskiv med brunost.
Etterpå skal vi smake på elghjertet :):)

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for

Vi fordyper oss i dyr

    Vi har så mange dyr rundt oss, og i september og oktober ser vi nærmere på dette temaet. Insekter, amfibier, fugler, husdyr, ville dyr, fisk. Hvorfor har noen dyr hale? 2, 4, 6, 8, 1000-bein. Har noen dyr 3 bein? Holder fisken pusten under vann? Det sitter en fugl i rognebær-treet! Liker fuglene de sure bærene? Kan vi sanke fuglemat i naturen?

Det er så mange ting å undre seg over. Og vi grubler, undrer oss, studerer og lager oss hypoteser og teorier. Noen ganger leser vi om dyrene i bøker, eller spør noen som vi tror kan svare oss på det vi lurer på.

Vi ser på skulpturer og bilder av dyr. Vi ser at voksne kunstnere har leika seg og laga fantasidyr. På foreldremøte utfordrer vi de fremmøtte til å lage en gris av materialer de får utdelt. I barnehagen har vi laget dyr i modelleire. Vi gleder oss til å fordype oss videre i temaet dyr.

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Vi fordyper oss i dyr

Bilder fra hvordan årets tema har utartet seg til nå…

Med den fine høsten vi har hatt.. har både Storpurka, Litjpurka og Råneran fått til mange fine turer i nærmiljøet vårt. Vi har brukt skogen, åker….

dscf4037      dscf4264     20161019_1203131

Storpurka på tur i skogen ved barnehagen – vi utforsker skogen vår, vi sager, stabler ved.. får sammen erfaring om hva skogen og trærne kan brukes til.

p1060865      dscf4053 Vi har også vært hjemme hos ansatte – for å                                                                                      høste av naturens goder.

 

dsc_1523-2      dsc_1526-2

tiff infomation

Rånegruppa jobbet med katapult.. Tung/lett.. Hva er best å skyte i lufta? En kosebamse kan også sveve som en fallskjerm!

 

img_7120      img_7123     img_7088

Litjpurka har brukt bjørka flittig.. vi leker i halmen fra treskinga, bygger, tar på, føler, ser på forandringene som skjer rundt oss…

dscf3127 Grønnsaker er en naturlig del av høsten.. Slikt blir det grønnsakseventyr av 🙂

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Bilder fra hvordan årets tema har utartet seg til nå…

Barnehageåret 2016/2017 er i gang

Hei alle sammen.

Da er barnehageåret i gang, og hos oss er det full aktivitet for store og små. I år har vi SKOGEN og TRÆRNE som tema. Hva kan vi gjøre i skogen? Hva skjer med trærne i løpet av et år? Hva kan trærne brukes til? Brukes trærne til noe? Spørsmålene er mange, og vi undrer oss sammen!  Vi er godt i gang  med temaet, og gleder oss til fortsettelsen..

      

Skrevet i Diverse | Kommentarer er skrudd av for Barnehageåret 2016/2017 er i gang