Skogen og trærne

Hei alle sammen.

Da er barnehageåret i gang, og hos oss er det full aktivitet for store og små. I år (2016) har vi SKOGEN og TRÆRNE som tema. Hva kan vi gjøre i skogen? Hva skjer med trærne i løpet av et år? Brukes trærne til noe? Spørsmålene er mange, og vi undrer oss sammen!  Vi er godt i gang  med temaet, og gleder oss til fortsettelsen..Storpurka, Litjpurka og Råneran fått til mange fine turer i nærområdet vårt. Og det kan være spennende nok det.

dscf4037      dscf4264     

Storpurka er mye på tur i skogen ved barnehagen – vi utforsker skogen vår, vi sager, stabler ved, spikker.. får sammen erfaring om hva skogen og trærne kan brukes til.

 

Rånegruppa jobber med plankene i litjskogen, og lager hinderløype, sklie, hytte og  katapult.. Tung og lett, kraft og energi. Hva er best å skyte i lufta?

Litjpurka besøker bjørka flittig.. vi leker i halmen fra treskinga, bygger, tar på, føler, ser på forandringene som skjer rundt oss. Fargene endrer seg fra grønt, til gult, oransje, rødt..til og med noe lilla. Vi leser bok under treet og spiser lunsjen vår, før vi tar en dupp.

Vi utforsker kornåkeren

«Oi, er dette bladene til bjørka?»

«Er det kaldt til treet nå?»

Så måtte bjørka vår desverre falle. En oljetank som lå ved siden av den skulle opp. Men det byr på utforsking når et helt tre med røtter og alt plutselig ligger langflatt. Tenk at man kan ta på toppen av treet nå! Det ble et populært klatrestativ helt til det ble ved av det.

 

Dette innlegget ble publisert i Diverse. Bokmerk permalenken.